Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba go piec bardzo długo bo aż 11 godzin. Waży 7 kg i wymaga tak długiego pieczenia. Na Święta Bożego Narodzenia musi znaleźć się na naszym stole, przy którym gromadzi się duża Rodzina z różnych zakątków Polski.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 227
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6323
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 227
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6323
Składniki
Szynkę naciąć od strony słoniny w "kratkę". Przygotować solankę i zalać w dużej misce tak, by była całkowicie przykryta. Odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu nakłuć ostrym szpikulcem by solanka wniknęła w głąb mięsa. Następnie udzieć osuszyć papierowym ręcznikiem . Wszystkie składniki maceratu wymieszać i natrzeć porządnie cały udzieć. Owinąć dokładnie rozciętym rękawem do pieczenia i ułożyć w formie.
. Piec przez 11 godzin w temperaturze 140 stopni. Na godzinę przed końcem pieczenia posamrować glazurą. Jeżeli mięso za bardzo się przypieka, należy go nakryć papierem do pieczenia.