Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba go piec bardzo długo bo aż 11 godzin. Waży 7 kg i wymaga tak długiego pieczenia. Na Święta Bożego Narodzenia musi znaleźć się na naszym stole, przy którym gromadzi się duża Rodzina z różnych zakątków Polski.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 969
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 143
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 129
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14902
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 969
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 143
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 129
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14902
Składniki
Szynkę naciąć od strony słoniny w "kratkę". Przygotować solankę i zalać w dużej misce tak, by była całkowicie przykryta. Odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu nakłuć ostrym szpikulcem by solanka wniknęła w głąb mięsa. Następnie udzieć osuszyć papierowym ręcznikiem . Wszystkie składniki maceratu wymieszać i natrzeć porządnie cały udzieć. Owinąć dokładnie rozciętym rękawem do pieczenia i ułożyć w formie.
. Piec przez 11 godzin w temperaturze 140 stopni. Na godzinę przed końcem pieczenia posamrować glazurą. Jeżeli mięso za bardzo się przypieka, należy go nakryć papierem do pieczenia.