Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba go piec bardzo długo bo aż 11 godzin. Waży 7 kg i wymaga tak długiego pieczenia. Na Święta Bożego Narodzenia musi znaleźć się na naszym stole, przy którym gromadzi się duża Rodzina z różnych zakątków Polski.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Szynkę naciąć od strony słoniny w "kratkę". Przygotować solankę i zalać w dużej misce tak, by była całkowicie przykryta. Odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu nakłuć ostrym szpikulcem by solanka wniknęła w głąb mięsa. Następnie udzieć osuszyć papierowym ręcznikiem . Wszystkie składniki maceratu wymieszać i natrzeć porządnie cały udzieć. Owinąć dokładnie rozciętym rękawem do pieczenia i ułożyć w formie.
. Piec przez 11 godzin w temperaturze 140 stopni. Na godzinę przed końcem pieczenia posamrować glazurą. Jeżeli mięso za bardzo się przypieka, należy go nakryć papierem do pieczenia.