Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec z cukinią i bakłażanem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, włóż do garnka. Cebulę i marchewki obierz, potnij na kawałki. Dołóż do mięsa. Zalej wrzątkiem.
Dodaj listek laurowy i ziarenka pieprzu. Posól. Duś pod przykryciem około 80 minut. Pozostałe warzywa oczyść, drobno potnij. Podsmaż na oliwie.
Zioła posiekaj. Wrzuć do warzyw. Przypraw je czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Mięso przełóż do warzyw. Podlej wywarem z gotowania wołowiny. Duś jeszcze 25 minut. Pod koniec ponownie przypraw.
Przed podaniem mięso potnij. Polej warzywnym sosem. Udekoruj czarnymi oliwkami.Źródło: Naj