Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec z cukinią i bakłażanem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, włóż do garnka. Cebulę i marchewki obierz, potnij na kawałki. Dołóż do mięsa. Zalej wrzątkiem.
Dodaj listek laurowy i ziarenka pieprzu. Posól. Duś pod przykryciem około 80 minut. Pozostałe warzywa oczyść, drobno potnij. Podsmaż na oliwie.
Zioła posiekaj. Wrzuć do warzyw. Przypraw je czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Mięso przełóż do warzyw. Podlej wywarem z gotowania wołowiny. Duś jeszcze 25 minut. Pod koniec ponownie przypraw.
Przed podaniem mięso potnij. Polej warzywnym sosem. Udekoruj czarnymi oliwkami.Źródło: Naj