Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec z cukinią i bakłażanem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1677
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3793
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1677
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3793
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, włóż do garnka. Cebulę i marchewki obierz, potnij na kawałki. Dołóż do mięsa. Zalej wrzątkiem.
Dodaj listek laurowy i ziarenka pieprzu. Posól. Duś pod przykryciem około 80 minut. Pozostałe warzywa oczyść, drobno potnij. Podsmaż na oliwie.
Zioła posiekaj. Wrzuć do warzyw. Przypraw je czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Mięso przełóż do warzyw. Podlej wywarem z gotowania wołowiny. Duś jeszcze 25 minut. Pod koniec ponownie przypraw.
Przed podaniem mięso potnij. Polej warzywnym sosem. Udekoruj czarnymi oliwkami.Źródło: Naj