Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ukraiński gulasz z grzybami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
60 minut • Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 4,10 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na łyżce masła podsmaż mięso, dołóż cebulkę, smaż chwilę razem.
Następnie wsyp mąkę, lekko ją zrumień, podlej wszystko bulionem. Dodaj liść laurowy, pieprz, sól, wymieszaj i duś na niewielkim ogniu.
Na pozostałym maśle podsmaż bekon pokrojony w grubą kostkę. Dołóż oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki grzyby i je obsmaż. Po chwili dodaj połamaną na kawałki gałązkę rozmarynu, zalej śmietaną i duś, aż grzyby będą miękkie.
Gotowy sos grzybowy dodaj do rondla z kurczakiem i gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj z ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie