Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozycja na zdrowy obiad lub kolacje.
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 875
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 224
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 875
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 224
Składniki
Soczewicę wrzuć do garnka, zalej szklanką wody, dopraw solą i zagotuj, gotuj pod przykryciem do miękkości . Następnie zdejm pokrywkę, dodaj przyprawy, wymieszaj i zostaw do wystudzenia i odparowania. Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dopraw do smaku solą i pieprzem, smaż do zrumienienia, następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki . W misce połącz soczewicę, cebule, jajko oraz 2 łyżki bułki tartej. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj 4 kotlety, obtocz w roztrzepanym jajku i bułce. Usmaż na złoty kolor z obu stron. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu, włóż do miseczki na wierz ułóż warzywa skrop oliwą, dodaj kotlety z soczewicy .