Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z piekarnika (Briam)

Warzywa z piekarnika (Briam)

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 495

Dodano:

Odsłon: 11696

Łatwe do wykonania,smaczne,lekkostrawne.

Składniki

  • ziemniaki, 2
  • cukinia, 2
  • bakłażan i papryka, 1
  • pomidory mocno dojrzałe, 3
  • cebula, 2
  • marchew, 2
  • czosnek, 2 ząbki
  • przecier pomidorowy, 1łyzeczka
  • oliwa,sól,pieprz,oregano,bazylia według smaku
  • liśc laurowy, 2-3
  • cytryna, 1
  • bulion lub woda, 1 szkl.
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Warzywa z piekarnika (Briam)

Przygotowanie

  1. ziemniaki,pomidory,bakłażan i paprykę pokroic w dośc dużą kostkę,marchew,cukinię i cebulę w plasterki,Wszystko razem wymieszac z przyprawami,wyłożyc na blaszkę,podlac bulionem wymieszanym z przecierem,nakryc fola aluminiową.Piec w temp.180 st około 35-40 min,następnie zdjąc folię i miękkie warzywa polac sokiem z cytryny,wymieszac.Jeszcze chwilę piec aż się trochę zrumieni. Jesli ktoś nie lubi bardzo kwaśno,można nie dodawac cytryny.

  2. Podawac z ryżem na sypko lub same.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 22 czerwca 2011 Dzięki za miłe słowa,pierwszy raz wrzucam i trochę mi nie wyszło,ale już dokonałam korekty,danie jest naprawdę pyszne.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 22 czerwca 2011 Kurde,nie wiem dlaczego ale nie wrzuciło całego przepisu :((

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń