Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania,smaczne,lekkostrawne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
ziemniaki,pomidory,bakłażan i paprykę pokroic w dośc dużą kostkę,marchew,cukinię i cebulę w plasterki,Wszystko razem wymieszac z przyprawami,wyłożyc na blaszkę,podlac bulionem wymieszanym z przecierem,nakryc fola aluminiową.Piec w temp.180 st około 35-40 min,następnie zdjąc folię i miękkie warzywa polac sokiem z cytryny,wymieszac.Jeszcze chwilę piec aż się trochę zrumieni. Jesli ktoś nie lubi bardzo kwaśno,można nie dodawac cytryny.
Podawac z ryżem na sypko lub same.