Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 703
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 703
Składniki
Wymieszaj drożdże z łyżką mąki, cukru oraz niewielką ilością wody. Kiedy zaczyn wyrośnie, wymieszaj go z pozostałymi składnikami ciasta i znów odstaw do wyrośnięcia (około 15 minut).
Pokrój cukinię, cebulę, bakłażan, paprykę oraz pomidory. Przygotowane warzywa podsmaż na oleju. Przypraw solą, pieprzem, oregano lub innymi dowolnymi ziołami.
Ciasto wyłóż na blachę, formując wysoki brzeg. Na środek wyłóż warzywa. Wierzch posyp startym żółtym serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV