Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wymieszaj drożdże z łyżką mąki, cukru oraz niewielką ilością wody. Kiedy zaczyn wyrośnie, wymieszaj go z pozostałymi składnikami ciasta i znów odstaw do wyrośnięcia (około 15 minut).
Pokrój cukinię, cebulę, bakłażan, paprykę oraz pomidory. Przygotowane warzywa podsmaż na oleju. Przypraw solą, pieprzem, oregano lub innymi dowolnymi ziołami.
Ciasto wyłóż na blachę, formując wysoki brzeg. Na środek wyłóż warzywa. Wierzch posyp startym żółtym serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV