Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach w lekko posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Pozostałe warzywa umyj, osusz. Ogórek i pomidory potnij w kosteczkę. Paprykę oczyść, pokrój na kawałeczki. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Pokrojone warzywa wymieszaj z natką. Przypraw solą i pieprzem.
Ziemniaki odcedź, głęboko natnij, W nacięcia powtykaj kawałki sałaty.
Połowę pokrojonych warzyw połącz z serkiem. Włóż w nacięcia w ziemniakach. Obłóż pozostałymi warzywami i od razu podawaj.
<strong>Wersja zapiekana</strong>
Serek homogenizowany zastąp 20 dag startego żółtego sera. Wymieszaj go ze wszystkimi pokrojonymi warzywami. Napełnij tym nacięcia w ziemniakach. Piecz 5 min w 180 st.
porcja: 2,95 zł; 375 kcalŹródło: Tina