Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wymyśliłam sama, placuszki wyszły bardzo smaczne. Ten przepis warto wypróbować.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416592
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416592
Składniki
Wykonanie placków: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Zaś paprykę, rzodkiewkę rozdrobnić blenderem. Do startych ziemniaków dodajemy połowę przygotowanej papryki i rzodkiewki, mąkę, bułkę tartą, jajko i przyprawy do smaku, po czym dokładnie wyrabiamy masę. Na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z obu strono owalne placuszki.
Wykonanie nadzienia: Rybę z puszki rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy pozostawioną paprykę i rzodkiewkę, paprykę mieloną i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz układamy na upieczonych lekko przestudzonych placuszkach, posypując z góry posiekaną rzodkiewką i przykrywamy drugim placuszkiem.