Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne risotto z kapuścianą surówką"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. Oczyść i drobno posiekaj czerwoną paprykę. Por (białą część) umyj, pokrój w krążki. Kukurydzę osącz. Obierz i zetrzyj na tarce 1 marchewkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Przesmaż por i marchewkę. Dodaj pokrojoną kiełbasę, a po chwili kukurydzę i paprykę. Wsyp ugotowany ryż, wlej bulion. Duś 5 min.
Gotowe risotto dopraw do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem w proszku. Wymieszaj z 2 łyżkami posiekanej natki. Rozłóż na talerze, posyp startym serem.
Pozostałe marchewki obierz, zetrzyj na tarce. Poszatkuj małą kapustę pekińską. Obierz i pokrój w kostkę cebulę i jabłka. surówki wymieszaj z 2-3 łyżkami oliwy, dopraw solą i pieprzem. Podaj do risotto.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 5 zł
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Świat kobiety