Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś szybkiego na obiad, delikatne mięso z kurczaka połączone z warzywami w pikantnym, słodkim sosie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2749
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2749
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Na drugiej dużej patelni smażymy obraną drobno pokrojoną cebulę oraz pokrojone w w słupki marchewki, pokrojoną w małe paseczki papryki i w małe różyczki brokuł. 3. Gdy warzywa są już miękkie solimy, wlewamy sos sojowy , ketchup, miód, doprawiamy chili. 4. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje i łączymy z mięsem.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.