Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka cielęca z sosem

Wątróbka cielęca z sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Wątróbka cielęca z sosem"

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki
  • 20 dag wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
  • sól
  • kilka ziaren jałowca
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 cebule
  • pieprz
  • łyżka mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oprósz solą, pieprzem, tymiankiem i rozgniecionym jałowcem. Usmaż na rozgrzanym oleju, po 3 minuty z każdej strony.

  2. Na osobnej patelni usmaż pokrojoną cebulę, oprósz ją mąką i cały czas mieszając, dodaj wiśnie wraz z sokiem powstałym po rozmrożeniu.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń