Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowanie to chwilka, więc sprawdzi się jako szybki obiad. Nasza wątróbka będzie duszona w cebuli, przyprawiona dużą ilością majeranku suszonego, lekko krwista. Taką lubimy najbardziej.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4824
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44865
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4824
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44865
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Składniki
Cebulę kroimy w piórka lub półkrążki. Na patelni rozgrzewamy masło i olej, wrzucamy umytą oraz osuszoną wątróbkę. Lekko ją solimy. Podsmażamy z obu stron na rumiano. Dodajemy do wątróbki cebulę. Dusimy wątróbkę z cebulą około 5-8 minut. Na koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz.
Wątróbka drobiowa duszona w cebuli gotowa!
Nasza rada:
Jeśli nie lubimy krwistej wątróbki możemy dusić ją nieco dłużej. Jednak nie wolno jej przeciągnąć bo będzie twarda i niezbyt smaczna.