Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i soczysta wątróbka drobiowa w sosie miodowo - musztardowym najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy i ogórkiem kiszonym.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15725
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15725
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Wątróbkę opłukaj, usuń błonki i zalej mlekiem na 1 godzinę. Następnie odsącz z mleka, do wątróbki dodaj miód, obie musztardy, majeranek, przyprawę do indyka i pieprz, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki. Cebulę obierz, pokrój w paski i podsmaż na patelni na oleju na złoty kolor, zdejmij z patelni.
Wyjmij wątróbkę z lodówki dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż wątróbkę z każdej strony po około 3 minuty , dodaj podsmażoną cebulę i dokładnie wymieszaj.W razie potrzeby dopraw solą.
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki kiszone pokrój w paski.
Wątróbkę podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.