Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka w malinowym sosie

Wątróbka w malinowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Wątróbka w malinowym sosie"

Składniki

  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • szalotka
  • pół op. różnych sałat
  • pół szklanki malin (świeżych lub mrożonych)
  • mąka
  • olej. Sos malinowy: szklanka malin (świeżych lub mrożonych)
  • 50 ml octu balsamicznego
  • łyżka miodu
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sos: maliny rozmroź, podgrzewaj z miodem na małym ogniu, aż się rozpadną. Wlej ocet balsamiczny i wino, przypraw. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przetrzyj przez gęste sitko.

  2. Wątróbki oczyść z błon, oprósz mąką, usmaż na oleju. Oprósz solą, osącz z nadmiaru tłuszczu, lekko ostudź, pokrój w kostkę. Na talerzach ułóż sałaty, na to pokrojoną w krążki szalotkę, wątróbki. Polej sosem malinowym, delikatnie oprósz pieprzem, udekoruj malinami.

  3. Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,30 zł.

  4. Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń