Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka w rabarbarowym sosie"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Przepis przysłał Adrian Grzywna z Chełma
Jabłko obierz, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Rabarbar oczyść, pokrój na małe kawałki. 2 Masło stop w rondlu, włóż cebule i rabarbar, podsmaż. Dodaj jabłko, wlej bulion mięsny i ocet, wymieszaj. Gotuj 2-3 min. Wsyp sos pieczeniowy, wymieszaj, gotuj minutę. Posyp cukrem, przypraw solą i pieprzem. 3 Wątróbkę oczyść, pokrój na plastry. Każdy obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, usmaż wątróbki z obydwu stron. Osącz, oprósz solą. Ułóż na talerzach, polej sosem rabarbarowym, posyp posiekaną natką.
czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie