Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka zawiera dużo składników mineralnych, żelaza, cynku, miedzi, witamin: A, D, B2, B12 oraz kwas foliowy.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 398
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5042
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26501
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 398
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5042
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26501
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błon, umyć i pokroić, następnie zalać mlekiem i zostawić na 1 godzinę.
Odsączyć, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Osobno podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
Usmażoną wątróbkę przełożyć do naczynia z cebulą wymieszać i przyprawić pieprzem.
Wątróbkę solić przed samym podaniem. SMACZNEGO!