Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka zawiera dużo składników mineralnych, żelaza, cynku, miedzi, witamin: A, D, B2, B12 oraz kwas foliowy.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 67
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2059
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 626
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 67
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2059
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 626
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błon, umyć i pokroić, następnie zalać mlekiem i zostawić na 1 godzinę.
Odsączyć, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Osobno podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
Usmażoną wątróbkę przełożyć do naczynia z cebulą wymieszać i przyprawić pieprzem.
Wątróbkę solić przed samym podaniem. SMACZNEGO!