Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka zawiera dużo składników mineralnych, żelaza, cynku, miedzi, witamin: A, D, B2, B12 oraz kwas foliowy.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błon, umyć i pokroić, następnie zalać mlekiem i zostawić na 1 godzinę.
Odsączyć, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Osobno podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
Usmażoną wątróbkę przełożyć do naczynia z cebulą wymieszać i przyprawić pieprzem.
Wątróbkę solić przed samym podaniem. SMACZNEGO!