Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z gruszkami"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Wątróbkę oczyść, umyj, namocz w mleku. Cebulę posiekaj. Gruszki umyj (możesz nie obierać), pokrój, skrop sokiem z cytryny. Cebulę przesmaż na oleju na dużej patelni. Gdy się zeszkli, zdejmij z patelni, posól, trzymaj w cieple.
Na patelnię połóż gruszki i smaż ok. 2 min z każdej strony, zdejmij z patelni i dodaj do cebuli. Wątróbki osącz, osusz, oprósz mąką. Na patelnię dodaj trochę oleju. Wątróbkę smaż ok. 5 min, aż się zrumieni. Usmażoną dopraw. Podaj z gruszkami i cebulą na sałacie.Źródło: Świat kobiety