Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z gruszkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 839
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Wątróbkę oczyść, umyj, namocz w mleku. Cebulę posiekaj. Gruszki umyj (możesz nie obierać), pokrój, skrop sokiem z cytryny. Cebulę przesmaż na oleju na dużej patelni. Gdy się zeszkli, zdejmij z patelni, posól, trzymaj w cieple.
Na patelnię połóż gruszki i smaż ok. 2 min z każdej strony, zdejmij z patelni i dodaj do cebuli. Wątróbki osącz, osusz, oprósz mąką. Na patelnię dodaj trochę oleju. Wątróbkę smaż ok. 5 min, aż się zrumieni. Usmażoną dopraw. Podaj z gruszkami i cebulą na sałacie.Źródło: Świat kobiety