Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z jabłkami"
Składniki
Wątróbkę umyj, osusz (jeśli wybrałaś wieprzową lub cielęcą, pokrój w plastry). Obtocz w mące. Jabłka umyj, pokrój w plastry, usuń gniazdo nasienne. Cebulę obierz i pokrój w talarki.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, obsmaż chwilę jabłka. Zdejmij z sosem z patelni. Na patelnię dołóż łyżkę masła i przesmaż cebulę.
Posól, zdejmij z patelni, trzymaj w cieple. Na patelni połóż resztę masła i obsmaż wątróbkę, po czym oprósz solą i pieprzem (nie sól wcześniej, bo będzie twarda).
Następnie wątróbkę z jabłkami chwilę zapiecz w brytfannie. Na talerzach połóż cebulę, na niej na przemian, piętrowo, wątróbkę i jabłka. Podaj np. z pieczywem.Źródło: Świat kobiety