Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka nieco inaczej - na ostro z azjatyckimi przyprawami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99963
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99963
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Składniki
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa kroimy w plasterki, a jabłko w półplasterki. Na podgrzany olej wrzucamy wątróbkę z warzywami. Dodajemy przypracy (nie solimy!) Smażymy, często mieszając. Kiedy wątróbka będzie już miękka możemy ją posolić. Mąkę rozprowadzamy w 3/4 szklanki wody i dodajemy do wątróbki. Mieszamy, jeśli sos jest za gęsty dodajemy jeszcze trochę wody. Chwilę dusimy pod przykryciem.
Podajemy z ryżem - najlepiej ugotowanym z odrobiną curry