Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka nieco inaczej - na ostro z azjatyckimi przyprawami.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 482
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 821
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 482
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 821
Składniki
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa kroimy w plasterki, a jabłko w półplasterki. Na podgrzany olej wrzucamy wątróbkę z warzywami. Dodajemy przypracy (nie solimy!) Smażymy, często mieszając. Kiedy wątróbka będzie już miękka możemy ją posolić. Mąkę rozprowadzamy w 3/4 szklanki wody i dodajemy do wątróbki. Mieszamy, jeśli sos jest za gęsty dodajemy jeszcze trochę wody. Chwilę dusimy pod przykryciem.
Podajemy z ryżem - najlepiej ugotowanym z odrobiną curry