Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z kaczki na sposób azjatycki

Wątróbka z kaczki na sposób azjatycki

Autor:

Przepisów i artykułów: 116 Ocena: 858

Dodano:

Odsłon: 137

Wątróbka nieco inaczej - na ostro z azjatyckimi przyprawami.

Składniki

  • Wątróbka z kaczki - 300g
  • Jabłko - 1szt
  • Cebula - 1 szt
  • Por - 1/2 szt
  • Papryka - 1/2 szt
  • Olej - do posmarowania patelni
  • Mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • Przyprawy:
  • Pieprz, sos sojowy, papryka chilli
  • Trawa cytrynowa, imbir, cynamon
  • Pieprz ziołowy, papryka słodka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki.
    Warzywa kroimy w plasterki, a jabłko w półplasterki.

    Na podgrzany olej wrzucamy wątróbkę z warzywami. Dodajemy przypracy (nie solimy!) Smażymy, często mieszając.

    Kiedy wątróbka będzie już miękka możemy ją posolić.

    Mąkę rozprowadzamy w 3/4 szklanki wody i dodajemy do wątróbki. Mieszamy, jeśli sos jest za gęsty dodajemy jeszcze trochę wody.

    Chwilę dusimy pod przykryciem.

  2. Podajemy z ryżem - najlepiej ugotowanym z odrobiną curry

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń