Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka nieco inaczej - na ostro z azjatyckimi przyprawami.
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 21
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 21
Składniki
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa kroimy w plasterki, a jabłko w półplasterki. Na podgrzany olej wrzucamy wątróbkę z warzywami. Dodajemy przypracy (nie solimy!) Smażymy, często mieszając. Kiedy wątróbka będzie już miękka możemy ją posolić. Mąkę rozprowadzamy w 3/4 szklanki wody i dodajemy do wątróbki. Mieszamy, jeśli sos jest za gęsty dodajemy jeszcze trochę wody. Chwilę dusimy pod przykryciem.
Podajemy z ryżem - najlepiej ugotowanym z odrobiną curry