Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka nieco inaczej - na ostro z azjatyckimi przyprawami.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 79
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 53
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 79
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 53
Składniki
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa kroimy w plasterki, a jabłko w półplasterki. Na podgrzany olej wrzucamy wątróbkę z warzywami. Dodajemy przypracy (nie solimy!) Smażymy, często mieszając. Kiedy wątróbka będzie już miękka możemy ją posolić. Mąkę rozprowadzamy w 3/4 szklanki wody i dodajemy do wątróbki. Mieszamy, jeśli sos jest za gęsty dodajemy jeszcze trochę wody. Chwilę dusimy pod przykryciem.
Podajemy z ryżem - najlepiej ugotowanym z odrobiną curry