Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z ogórkami"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1158
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1158
Składniki
30 min • Porcja 270 kcal • Przepis na 4 porcje.
Wątróbkę myję i dokładnie osuszam. Cebule kroję w drobne pióra. Ogórki szatkuję na cienkie plastry.
Wątróbkę smażę na suchej patelni z obu stron, podlewając odrobiną wody. Doprawiam do smaku (ja lubię pikantne, ale wedle uznania można posypać mniejszą ilością przypraw).
Na drugiej patelni podsmażam cebulę. Gdy się zeszkli, łączę ją z wątróbką, dodaję ogórki oraz wodę z ogórków kiszonych.Wszystko delikatnie mieszam.
Całość duszę razem ok. 15-20 minut. Podaję z ugotowaną zieloną soczewicą albo ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie