Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z pieczarkami"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Składniki
Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Nożem zrób w niej głęboką kieszeń. Pieczarki oczyść, pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka.
Olej rozgrzej na patelni, zesz klij cebulę. Dodaj pieczarki, pod- duś. Przypraw solą i pieprzem.
Farszem napełnij wątróbkę, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące, usmaż na oleju ze wszystkich stron (wątróbka powinna być lekko krwista). Oprósz solą i pieprzem.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie