Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z warzywami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Sparzone, obrane pomidory kroję w kosteczkę. Czosnek i cebulę siekam i podsmażam na dwóch łyżkach oleju. Dodaję pokrojoną fasolkę i pomidory, zalewam bulionem, chwilkę gotuję.
Wlewam wino, dodaję sól i pieprz i duszę na małym ogniu, aż fasolka zmięknie, sos odparuje, a całość zgęstnieje. Umytą wątróbkę kroję na kawałki, obsmażam na pozostałym rozgrzanym oleju, przekładam do sosu.
Duszę 10 min, zdejmuję z ognia. Makaron gotuję al dente, rozkładam na talerze, polewam gorącym sosem i dekoruję bazylią.
Czas przygotowania: 50 minut, Cena porcji: około 3 złŹródło: Rewia