Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka ze śliwkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Składniki
Wątróbki oczyść i osusz. Cebulę obierz i posiekaj. Śliwki umyj i podziel na pół, a boczek pokrój w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj boczek i przesmaż. Dodaj wątróbki. Smaż 4 minuty.
Połącz z usmażonymi na oddzielnej patelni śliwkami, dopraw solą, pieprzem i papryką. Podawaj na pieczywie udekorowane listkami majeranku.Źródło: Na żywo