Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbki na jabłkach"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Składniki
Wątróbki wymocz (najlepiej w mleku – wtedy będą delikatniejsze w smaku). Następnie oczyść i osusz je, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Wątróbki oprósz mąką. Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż cebulę i wątróbki. Mieszając, smaż je ok. 5 minut (dłużej smażone będą twarde i niesmaczne!). Zioła opłucz, osusz, oderwij listki szałwii od gałązek. Tymianek i majeranek grubo posiekaj.
Jabłka potnij na cząstki, oczyść. Dodaj do wątróbek. Duś razem jeszcze kilka minut. Dołóż zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Tina