Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wędzonka po pastersku: Makaron z gulaszem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Składniki
Sposób przygotowania 1.Wędlinę potnij na kawałki. Czosnek, cebulę i marchewkę obierz. Papryki oczyść. Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę i papryki pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej cebulę, czosnek i wędlinę. Dodaj resztę warzyw oraz bulion. Duś ok. 15 minut.
Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 8 minut. Gulasz wymieszaj z koncentratem oraz śmietaną. Przypraw papryką, solą i pieprzem. Makaron odcedź. Połącz z gulaszem. Danie posyp miętą i pokruszonym serem.Źródło: Tina