Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka z batatów jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga użycia mięsa ani innych produktów odzwierzęcych. Może być świetnym pomysłem dla wegan i osób, które chcą ograniczyć ilość mięsa w swojej diecie.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Składniki
1. Bataty umyj, obierz i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. 2. W dużym rondlu rozgrzej oliwę i dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie. 3. Dodaj pokrojoną paprykę, kukurydzę, fasolkę szparagową i pomidorki. Smaż przez kolejne 5 minut. 4. Dodaj mąkę kukurydzianą i przyprawy. Wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty. 5. W misce wymieszaj bataty z sosem warzywnym. Przełóż do naczynia żaroodpornego. 6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20-25 minut, aż bataty będą miękkie. 7. Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami, takimi jak wegańskie kiełki czy sos guacamole. Smacznego!