Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegański rosół"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 608
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 930
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 608
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 930
Składniki
porcje, czas: ok. 60-70 minut; cena: ok. 2,50-3 zł.
Warzywa oczyść, umyj, jeśli trzeba, obierz. Por i cebulę pokrój w wąskie talarki. Podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju.
Następnie dodaj pokrojone w talarki marchewki i pietruszki. Podduś. Dodaj pokrojony w kostkę seler i zalej wodą.
Zmniejsz ogień, dolej do garnka wodę – tak, żeby przykryła warzywa. Dołóż przyprawy w ziarnach, lekko osól i gotuj na małym ogniu, aż warzywa oddadzą smak jak w klasycznym rosole.
Na koniec, jeśli chcesz, dołóż pokrojone pieczarki i gotuj jeszcze 5 min. Dopraw i podaj np. z makaronem. Posyp natką.Źródło: Świat kobiety