Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety to tradycyjne danie kuchni polskiej, które zwykle przygotowywane jest z mięsa i ziemniaków. Jednak coraz więcej osób decyduje się na wybór wegańskiej diety, dlatego też postanowiliśmy przedstawić Wam przepis na wegańskie krokiety z pieczarkami.
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Składniki
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. 2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oleju. 3. Gdy ziemniaki będą już miękkie, odcedź je i przepuść przez praskę. 4. Do ziemniaków dodaj cebulę z czosnkiem, mąkę, mleko roślinne, starte pieczarki, ser vegan, tymianek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 5. Formuj krokiety i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 6. Podawaj na ciepło z ulubionym dipem.