Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób szuka smacznego i prostego przepisu na wegańskie placuszki ziemniaczane. W dzisiejszym artykule chcielibyśmy zaproponować nasz ulubiony sposób na przygotowanie tych pysznych i zdrowych placuszków.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
1. Obierz i pokrój ziemniaki na małe kawałki. 2. Umieść je w garnku i zalej wodą tak, aby pokryła je w całości. 3. Gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. 4. Odsącz wodę i zmiksuj ziemniaki na puree. 5. W dużej misce wymieszaj puree z mąką pszenną i mąką z ciecierzycy. 6. Dodaj olej, sok z cytryny, sól, natkę pietruszki, czarny pieprz, paprykę, kurkumę i wędzoną paprykę. 7. Wymieszaj wszystko dokładnie. 8. Na patelni rozgrzej trochę oleju i nabieraj łyżką ciasta, formując placuszki. 9. Smaż na średnim ogniu do zarumienienia z obu stron.