Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierski gulasz z papryką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
40 minut • Porcja 460 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 4 osób
Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebule obierz i pokrój w ćwierćplasterki. Kabaczek umyj, pokrój w grubą kostkę.
Na 3 łyżkach oleju zeszklij cebulę. Dołóż pokrojoną paprykę, kabaczek i na większym ogniu szybko podsmaż. Dodaj przepuszczony przez praskę czosnek, tłuczony kminek i słodką paprykę. Wymieszaj, wlej przecier pomidorowy i niewielką ilość wody. Podduś około 5 minut.
Na pozostałym oleju podsmaż kiełbasę paprykową pokrojoną w grubsze plasterki.
Do duszących się warzyw dołóż podsmażoną kiełbasę, delikatnie wymieszaj i podduś razem jeszcze około 10 minut (papryka i kabaczek powinny być miękkie, ale i lekko chrupiące).Źródło: Kobieta i życie