Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierski kociołek z papryką"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Oprósz je mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Zalej bulionem i duś około godziny.
W tym czasie cebule i ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w paseczki. Warzywa dodaj do mięsa po około 40 min jego duszenia. Po 10 min (na 10 min przed końcem gotowania) dołóż pomidory razem z zalewą.
Gulasz przypraw roztartym czosnkiem, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Bochenki chleba wydrąż, nałóż gulasz. Udekoruj wg uznania.Źródło: Tina