Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierski kociołek z papryką"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Oprósz je mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Zalej bulionem i duś około godziny.
W tym czasie cebule i ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w paseczki. Warzywa dodaj do mięsa po około 40 min jego duszenia. Po 10 min (na 10 min przed końcem gotowania) dołóż pomidory razem z zalewą.
Gulasz przypraw roztartym czosnkiem, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Bochenki chleba wydrąż, nałóż gulasz. Udekoruj wg uznania.Źródło: Tina