Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierskie naleśniki a la Gundel z orzechami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 10 sztuk
Zmiksuj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, by powstało ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw.
Obrane orzechy i mig dały posiekaj. Rodzynki zalej 100 ml rumu. Podgrzej śmietankę, dodaj cukier i bakalie. Chwilę razem podduś. Odparuj.
Usmaż naleśniki na roz grzanej patelni z odro biną oleju. Na gotowych rozsmaruj nadzienie, zwiń w rulony. Podsmaż na złoto na maśle. Polej sosem.Źródło: Kobieta i życie