Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierskie naleśniki a la Gundel z orzechami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 10 sztuk
Zmiksuj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, by powstało ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw.
Obrane orzechy i mig dały posiekaj. Rodzynki zalej 100 ml rumu. Podgrzej śmietankę, dodaj cukier i bakalie. Chwilę razem podduś. Odparuj.
Usmaż naleśniki na roz grzanej patelni z odro biną oleju. Na gotowych rozsmaruj nadzienie, zwiń w rulony. Podsmaż na złoto na maśle. Polej sosem.Źródło: Kobieta i życie