Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiejska zapiekanka"
Składniki
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w lekko posolonej wodzie, odcedzić. Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, liście pokroić na kawałeczki. Mięso opłukać, pokroić w grubą kostkę. Wrzucić na rozgrzany smalec, smażyć 10 minut, często mieszając. W połowie czasu smażenia dołożyć kapustę i musztardę. Potem zalać bulionem i gotować 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki.
Ziemniaki i z patelni ułożyć na przemian w żaroodpornej formie. Posypać startym serem. Piec 30-45 w piekarniku rozgrzanym do 175°C.
około 90 minut.Źródło: Życie na gorąco