Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina na sposób meksykański"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrój bułkę w kostkę i nasącz mlekiem. Wyciśnij i włóż do misy. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Do bułki w misce wbij jajko, dodaj mięso, fasolę, paprykę, cebulę, czosnek i musztardę. Dopraw solą, pieprzem cayenne, pokrop sokiem z limonki.
Masę mięsną rozwałkuj na gruby placek i rozłóż na nim fasolkę. Zwiń w roladę i przenieś do brytfanny. Roladę podlej wodą i wstaw do piekarnika. W 190°C piecz przez ok. 50 minut, od czasu do czasu polewając wypieczonym sosem.
Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj ze świeżymi warzywami i ziemniakami.Źródło: TV14