Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina pod polentą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 331
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 331
Składniki
Cebule i marchewki zetrzyj na tarce. Cebule zeszklij w rondlu na oleju. Dodaj marchewki, podsmaż. Dodaj mięso, podlej wodą, przypraw, podduś.
Mleko i półtorej szklanki wody zagotuj. Wsyp kaszę, mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj ser, masło, posyp solą, wymieszaj. Mięso włóż do formy, przykryj polentą. Piecz 20 min w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie