Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina w jogurcie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, posyp przyprawami. marynaty dokładnie wymieszaj. Posmaruj plastry mięsa ze wszystkich stron. Wstaw na godzinę do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Olej rozgrzej na patelni, włóż łopatkę i cebulę, podsmaż na dość dużym ogniu, podlewając niewielkimi ilościami gorącej wody. Całość zalej gorącą wodą, duś na małym ogniu do miękkości. Mięso wyjmij.
Mąkę rozrób z niewielką ilością zimnej wody, wlej do powstałego sosu. Wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku. Sos przelej przez sito do garnka, wlej śmietanę. Włóż mięso, posyp posiekaną natką, zagotuj.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie