Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina w sosie z cebuli"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8619
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8619
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Składniki
Mięso umyj, osusz, natrzyj przyprawami, wstaw na noc do lodówki.
Cebule obierz, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej w rondlu, włóż cebu lę i mięso. Podlej ok. pół szklanki wody, wymieszaj. Przykryj, duś do miękkości ok. 40 minut.
Sos: dokładnie wymieszaj, przypraw. Mięso wyjmij. Powstały z duszenia sos zagotuj. Wlej sos śmietanowy, dobrze połącz. Gotuj 3 min. Włóż mięso, podgrzej.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie