Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z grzybami i rozmarynem"
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1061
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 988
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1061
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 988
Składniki
Cebulę pokrój drobno i pod- smaż na oleju. W wieprzowinie wytnij otwory i włóż obrane ząbki czosnku. Rozmroź grzyby.
Rozłóż na mięsie gałązki rozmarynu i zwiąż sznurkiem. Posól, dopraw pieprzem, włóż do garnka ze smażoną cebulką i obsmaż ze wszystkich stron.
Rozmrożone grzyby pokrój i dodaj do mięsa. Podlej wodą, przykryj pokrywką i duś powoli do miękkości.
Roztop masło, dodaj mąkę i, stale mieszając, przygotuj zasmażkę. Wyjmij mięso i zdejmij sznurek. Pokrój mięso w plastry. Zagęść sos zasmażką. Zalej śmietaną, dopraw solą, pie przem i zagotuj. Przekąskę udekoruj kaparami. Podawaj z knedlami.Źródło: Tele Tydzień