Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowy gulasz z dynią i papryką"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 2,50 zł
Umyte mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej, obsmażamy ze wszystkich stron.
Mięso przekładamy do garnka, a na pozostałym na patelni tłuszczu szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do mięsa, przyprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wlewamy szklankę wody. Dusimy 20–25 minut.
Dynię, paprykę i fasolkę kroimy, a obrany czosnek drobno siekamy. Dodajemy do mięsa. Całość dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec przyprawiamy curry, słodką i ostrą papryką, ewentualnie solą i pieprzem.
Wartość odżywcza jednej porcji 225 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia