Do góry

Dania główne Przepis na:

„Wilcze” kluseczki z mięsem

„Wilcze” kluseczki z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19067

Dodano:

Odsłon: 36

Wypróbowany przepis na "„Wilcze” kluseczki z mięsem"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz: mięsa ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem włoszczyzny. Osącz, ostudź. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Zmiel razem z mięsami. Dodaj jajko, przypraw do smaku. Dobrze wyrób.

  2. Kilogram ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przeciśnij przez praskę. Resztę ziemniaków zetrzyj na tarce. Dodaj ugotowane ziemniaki, jajko, obie mąki i sól. Dobrze wyrób.

  3. Z ciasta uformuj placki, ułóż farsz. Zlep, formując podłużne kluchy. Włóż do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 15 min. Ew. podaj z boczkiem.

  4. Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń