Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wileńskie pierogi"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 736
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 736
Składniki
Ciasto: mąkę zagnieć z drożdżami, mlekiem, jajkami, solą i cukrem. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij kółka.
Nadzienie: kaszę ugotuj wg instrukcji. Ostudź, wymieszaj z twarogiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kółku ciasta ułóż nadzienie, brzegi zlep, formując pierogi.
Dużą ilość oleju rozgrzej w rondlu. Włóż pierogi, usmaż na złoty kolor z dwóch stron. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Agata Górska z Łukowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie