Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna pizza z jajkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Tymianek opłucz, oderwij listki, połowę wymieszaj z przecierem pomidorowym oraz koncentratem. Sos przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Dymki oczyść, cebulki i szczypiorek grubo posiekaj. Serki camembert pokrój na 10-12 plasterków.
Gotowe spody do pizzy ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 210 st. Piecz ok. 15 minut. Potem placki wyjmij, posmaruj sosem pomidorowym. Posyp groszkiem oraz kawałeczkami dymek. Przykryj plasterkami sera. Na środek każdej pizzy wbij jajko.
Placki ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 210 st. Piecz jeszcze ok. 10 minut. Przed podaniem każdą pizzę udekoruj bazylią.
Sos będzie ostrzejszy, jeśli przyprawisz go chili. ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 840 kcal. Ok. 6,80 zł za porcjęŹródło: Tina