Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zapiekanka z dymką"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w krążki, szczypior posiekać. Cebule obrać, pokroić w krążki, podsmażyć na 4 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem i dymką, dodać utartą marchew, mięso, przyprawy, podsmażyć.
Podsmażone z cebulą, czosnkiem i warzywami mięso wymieszać z koncentratem, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Jajka wymieszać z posiekanym szczypiorem, oprószyć solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, rozlać na farszu. Piec ok. 15 min w temp. ok. 180°C.
Pod koniec pieczenia warto posypać zapiekankę wiórkami mozzarelli albo pokruszonym serem pleśniowym lub fetą.Źródło: Twoje Imperium