Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zapiekanka z dymką"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 73
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 354
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 73
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 354
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Składniki
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w krążki, szczypior posiekać. Cebule obrać, pokroić w krążki, podsmażyć na 4 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem i dymką, dodać utartą marchew, mięso, przyprawy, podsmażyć.
Podsmażone z cebulą, czosnkiem i warzywami mięso wymieszać z koncentratem, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Jajka wymieszać z posiekanym szczypiorem, oprószyć solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, rozlać na farszu. Piec ok. 15 min w temp. ok. 180°C.
Pod koniec pieczenia warto posypać zapiekankę wiórkami mozzarelli albo pokruszonym serem pleśniowym lub fetą.Źródło: Twoje Imperium