Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny klops z jajkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej. Bułeczkę zalej mlekiem, odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę oraz 2 surowe jajka. Oprósz suszonym majerankiem. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Szpinak opłucz, osusz. Jajka ugotowane na twardo owiń listkami szpinaku. Ciasto rozwałkuj. Kawałek ciasta odetnij. Na placku ułóż jajka w szpinaku – jedno za drugim. Na to wyłóż mięsną masę. Uformuj owalną pieczeń. Owiń ją ciastem. Z odciętego kawałka ciasta wytnij dekoracje. Ułóż je na wierzchu pieczeni.
Pozostałe surowe jajko roztrzep, posmaruj nim klops. Pieczeń ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Tina