Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny klops z jajkiem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 74
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 122
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 74
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 122
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej. Bułeczkę zalej mlekiem, odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę oraz 2 surowe jajka. Oprósz suszonym majerankiem. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Szpinak opłucz, osusz. Jajka ugotowane na twardo owiń listkami szpinaku. Ciasto rozwałkuj. Kawałek ciasta odetnij. Na placku ułóż jajka w szpinaku – jedno za drugim. Na to wyłóż mięsną masę. Uformuj owalną pieczeń. Owiń ją ciastem. Z odciętego kawałka ciasta wytnij dekoracje. Ułóż je na wierzchu pieczeni.
Pozostałe surowe jajko roztrzep, posmaruj nim klops. Pieczeń ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Tina