Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenny omlet"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 69
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 69
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Składniki
Fasolkę obgotuj (5-8 min), osącz. Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki. Opłukane dymki posiekaj, szczypior odłóż. Chili pokrój w krążki. Warzywa obsmaż na maśle. Dodaj osączone oliwki. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Jajka roztrzep ze śmietaną i startym serem. Dodaj zioła (koperek, natkę) oraz posiekany szczypior z dymki. Dopraw solą i pieprzem. Masę wylewaj partiami na patelnię z odrobiną oleju. Usmaż 4 omlety, napełnij je przygotowanymi warzywami.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 440 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety