Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenny omlet"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31269
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31269
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Fasolkę obgotuj (5-8 min), osącz. Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki. Opłukane dymki posiekaj, szczypior odłóż. Chili pokrój w krążki. Warzywa obsmaż na maśle. Dodaj osączone oliwki. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Jajka roztrzep ze śmietaną i startym serem. Dodaj zioła (koperek, natkę) oraz posiekany szczypior z dymki. Dopraw solą i pieprzem. Masę wylewaj partiami na patelnię z odrobiną oleju. Usmaż 4 omlety, napełnij je przygotowanymi warzywami.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 440 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety