Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoski kapuśniak"
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2064
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9652
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3329
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6763
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2064
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9652
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3329
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6763
Składniki
Wołowinę opłucz starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej 2 litrami wody, posól. Dodaj po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Gotuj na średnim ogniu do miękkości.
W tym samym czasie w osobnym naczyniu ugotuj do miękkości (według przepisu podanego na opakowaniu) kaszę pęczak. Odcedź na sicie. Marchewki obierz, pokrój w kostkę. Kapustę włoską oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj grubo.
Ugotowaną wołowinę wyjmij z wywaru, odłóż do lekkiego przestudzenia, a następnie pokrój na kawałki. Z powrotem wrzuć do zupy. Dodaj pokrojoną marchewkę oraz poszatkowaną kapustę włoską. Gotuj całość jeszcze 10-15 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie.
Na koniec dodaj do zupy ugotowaną kaszę pęczak. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozlej na talerze. Jeśli chcesz, do każdej porcji możesz dodać łyżeczkę kwaśnej śmietany.
czas ok. 120 min; porcja – 210 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety