Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski omlet"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Żółtka połącz z mlekiem i oliwą. Dosyp przez sito mąkę pszenną i całość zmiksuj na gładką masę.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Wylej ciasto na rozgrzany olej. Usmaż omlet z jednej strony i przełóż na drugą.
Wtedy nałóż pokrojonego pomidora, mozzarellę i cebulę. Zakryj patelnię pokrywą i smaż danie kilka minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowa</strong>Źródło: Super TV