Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie gołąbki z ryżem i pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
120 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 20 porcji
<strong> Magdalena Sławicka z Dąbrówki</strong>
Ryż gotuję, studzę. Z kapusty włoskiej wycinam głąb i całą główkę parzę we wrzątku. Sparzone liście oddzielam od główki.
Mięso mielone mieszam z ryżem, pokrojonymi w plastry pieczarkami i posiekanym czosnkiem. Wbijam jajka, dodaję sól, resztę przypraw i mieszam.
Na liście kapusty nakładam po łyżce farszu i zawijam. Gołąbki wkładam do brytfanny, wyłożonej liśćmi kapusty, zalewam wodą i gotuję ok. 1,5 godz. Gołąbki podaję polane sosem pomidorowym. Danie można mrozić.Źródło: Kobieta i życie