Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoskie kopytka z dyni

Włoskie kopytka z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Włoskie kopytka z dyni"

Składniki

  • na 6 porcji: 40 dag dyni hokkaido
  • oliwa do pokropienia
  • sól
  • świeży rozmaryn
  • 40 dag ziemniaków
  • 40 dag mąki
  • 2 żółtka
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 10 dag masła
  • 10 dag parmezanu
  • garść szpinaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię umyj, osusz, przekrój na pół i wyżłób nasiona. Potnij w mniejsze kawałki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie pokrop oliwą, posyp solą i rozłóż gałązki rozmarynu. Piecz przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Całość zmiksuj.

  2. Ziemniaki ugotuj i wystudź. Zmiel w maszynce i wymieszaj z przecierem dyniowym, mąką i solą. Dodaj żółtka i zagnieć gładkie ciasto. Ciasto podziel na kawałki i uformuj węższe wałeczki. Pokrój w małe kawałki i lekko spłaszcz każdy z nich widelcem. Gotuj w posolonym wrzątku przez 5 minut.

  3. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój w ćwiartki. Na patelni rozpuść masło i obsmaż na nim schłodzone kluski. Następnie dodaj pomidory i wmieszaj połowę sera oraz szpinak. Danie podawaj posypane resztą sera.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń