Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie kopytka z dyni"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Dynię umyj, osusz, przekrój na pół i wyżłób nasiona. Potnij w mniejsze kawałki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie pokrop oliwą, posyp solą i rozłóż gałązki rozmarynu. Piecz przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Całość zmiksuj.
Ziemniaki ugotuj i wystudź. Zmiel w maszynce i wymieszaj z przecierem dyniowym, mąką i solą. Dodaj żółtka i zagnieć gładkie ciasto. Ciasto podziel na kawałki i uformuj węższe wałeczki. Pokrój w małe kawałki i lekko spłaszcz każdy z nich widelcem. Gotuj w posolonym wrzątku przez 5 minut.
Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój w ćwiartki. Na patelni rozpuść masło i obsmaż na nim schłodzone kluski. Następnie dodaj pomidory i wmieszaj połowę sera oraz szpinak. Danie podawaj posypane resztą sera.Źródło: Na żywo