Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie kopytka z pesto"
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8029
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 301
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 708
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8029
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 301
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 708
Składniki
Ugotuj ziemniaki w mundurgach. Obierz. Kawałki dyni gotuj na parze przez 15 minut, do miękkości. Ziemniaki i dynię zmiel w maszynce. Dodaj żółtka, sól, mąkę i zagnieć ciasto. Uformuj z ciasta wałeczki, potnij na kawałki i wygnieć widelcem w każdej klusce wzorek.
Ułóż na posypanej maką stolnicy i daj odpocząć przez godzinę. Zioła do pesto umyj i osusz. Orzechy upraż na patelni na złoty kolor. Zioła zblenduj z czosnkiem i orzechami. Dodaj parmezan, stopniowo wlewaj oliwę i dopraw do smaku. Dolej odrobinę wrzątku i wymieszaj. Gnocchi gotuj 5 minut, do wypłynięcia. Podawaj z pesto i bazylią.
Czas przygotowania: 120 minut.Źródło: TV14