Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie kopytka z pesto"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Ugotuj ziemniaki w mundurgach. Obierz. Kawałki dyni gotuj na parze przez 15 minut, do miękkości. Ziemniaki i dynię zmiel w maszynce. Dodaj żółtka, sól, mąkę i zagnieć ciasto. Uformuj z ciasta wałeczki, potnij na kawałki i wygnieć widelcem w każdej klusce wzorek.
Ułóż na posypanej maką stolnicy i daj odpocząć przez godzinę. Zioła do pesto umyj i osusz. Orzechy upraż na patelni na złoty kolor. Zioła zblenduj z czosnkiem i orzechami. Dodaj parmezan, stopniowo wlewaj oliwę i dopraw do smaku. Dolej odrobinę wrzątku i wymieszaj. Gnocchi gotuj 5 minut, do wypłynięcia. Podawaj z pesto i bazylią.
Czas przygotowania: 120 minut.Źródło: TV14